Hogy mihez használható? A „Rózsakóstoló” és a „Levendula szívvel-lélekkel” című szakácskönyvekben sok ötlet található hozzá.
Virágos fűszersó - tarka virágtenger
Színes virágokkal, amelyekkel a virágoskertet idézhetjük a konyhába. Használhatjuk szárnyashúshoz, grillzöldségekhez. Pompás májpástétomhoz, és karamellizált gyümölcsökhöz is.
Levendulás fűszersó - Balatoni nyár
A Balaton-felvidéket idézi ez a virágos fűszerkeverék. A levendula és a rozmaring mediterrán ízvilágát teszi színesebbé a tarkabors. Szórjuk meg a vele a bárány- vagy borjúsültet, használjuk grillezéshez, kemencés lepényekhez, sült burgonyához, serpenyős zöldségekhez.
Rózsás fűszersó - Rózsa virtus
A klasszikus rózsa és a tüzes chili kettősének egy csipet rozmaring ad ellenállhatatlan varázslatot. Használhatjuk szárnyasok ízesítéséhez, szórhatjuk sajtokra. Mézzel keverve mozzarellát érlelhetünk vele – az üde és tüzes kompozíciót apró levelű salátán tálalhatjuk. Próbáljuk ki sült gyümölcsökkel is!